Gaat u naar Myanmar op vakantie? Dat is een hele goede keuze want het is een prachtig land om vakantie in te vieren. Myanmar is een land welke een bijzondere geschiedenis heeft. Het is een Aziatisch land welke vooral populair is voor vakantiegangers die naast Thailand ook de aangrenzende landen een paar dagen willen bezoeken. Myanmar heette in het verleden Birma en voor veel mensen is deze naam dan ook herkenbaarder. Het land is vooral boeddhistisch en dat zie je nog overal terug in de straat en omgevingen. U vind hier prachtige tempels en andere bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn om te bekijken. Let op als u naar Myanmar afreist dat door diverse onrusten niet elk gebied aan te raden is om naar af te reizen. Hiervoor dient u de website van het Buitenlandse zaken in de gaten te houden. Om het land Myanmar (Birma) binnen te komen heeft u naast een geldig paspoort ook een visum nodig. Het visum Myanmar kunt u gelukkig eenvoudig online aanvragen. Het aanvragen kost 5 minuutjes en word via e-visums volledig Nederlandstalig aangeboden, de kosten voor een toeristenvisum zijn 69,95 per persoon. Mocht u voor zaken naar Myanmar afreizen dan kunt u ook het zakenvisum Myanmar eenvoudig online aanvragen voor 89,95 per persoon.

Visum Myanmar

Om het land Myanmar binnen te reizen heeft u naast een geldig paspoort ook een visum nodig. Het e-visum Myanmar kunt u eenvoudig online aanvragen en krijgt u over het algemeen binnen 72 uur opgestuurd in de e-mail. Dit geld voor zowel de toeristenvisum als het zakelijke visum. Het toeristenvisum Myanmar geeft u het recht om 28 dagen in het land te blijven en het zakelijke visum maar liefst 70 dagen. Beide visa zijn 90 dagen geldig vanaf het moment dat ze uitgegeven zijn en de dagen beginnen te lopen vanaf het moment dat u Myanmar binnen reist. Het voordeel met de e-visums voor Myanmar zijn dat ze sinds een jaar op bijna alle grensovergangen geldig zijn. De volgende grensovergangen/vliegvelden accepteren op dit moment het e-visum: Yangon International Airport, Mandalay International Airport, Nay Pyi Taw International Aiport, Tachileik Land Border Checkpoint, Myawaddy Land Border Checkpoint of Kawthaung Land Border Checkpoint. Vraag nu eenvoudig online uw e-visum Myanmar aan via e-visums.

Vereiste visum Myanmar:

  • Geldig paspoort (minimaal 6 maanden geldig bij aankomst)
  • Kleuren pasfoto digitaal
  • Zakelijk – Uitnodigingsbrief van erkend bedrijf Myanmar
  • Zakelijk – Inschrijving van de KVK van het Myanmarse bedrijf welke de uitnodigingsbrief ook heeft afgegeven.

Op het moment dat u het online aanvraagformulier voor de visum aanvraag Myanmar heeft ingediend met de aanvullende stukken gaat de klok lopen. Over het algemeen heeft u met 12 – 72 uur het e-visum Myanmar in de mailbox zitten en hoeft u deze alleen maar uit te printen en mee te nemen. We raden u echter wel aan om ruim van tevoren uw visum aan te vragen. Mocht er vertraging optreden of misschien zelfs een afwijzing, dan kunt u hier nog op anticiperen en komt u niet meteen in tijdnood. Het zou zonde zijn dat uw reis niet doorgaat om het visum niet op tijd binnen is, want zonder visum komt u Myanmar echt niet binnen.

Zakelijk visum Myanmar

De eisen voor een zakelijk visum voor Myanmar zijn gelukkig vrij eenvoudig. Als u zaken wilt gaan doen in het land Myanmar is het enige wat u nodig heeft een uitnodigingsbrief van het bedrijf welke ook erkend is door de Myanmarse overheid. Verder zijn de kosten van een zakelijk visum iets hoger dan het toeristenvisum, maar de aanvullende voorwaarden zijn ook wat gunstiger. Het is dan ook echt aan te raden om als zakelijk reiziger ook het daarbij behorende visum te regelen. Onder een toeristenvisum mag u niet voor zaken afreizen naar dit Aziatische land. Het voordeel van het zakelijk visum is o.a. dat u maar liefst 70 dagen in het land mag verblijven aaneengesloten. Wilt u een visum waarbij u vaker de grens moet oversteken of voor een langere periode in het land moet verblijven? Dan kunt u dit helaas niet online aanvragen, hiervoor dient u zelf contact op te nemen met de ambassade van Myanmar.

Meest gestelde vragen

Regelmatig krijgen we de meest uiteenlopende vragen binnen over een visumaanvraag Myanmar. De meest voorkomende vragen hebben we hieronder neergezet met een passend antwoord. Mocht u nog vragen hebben over de visum procedure of het land Myanmar dan kunt u eerst hieronder kijken of uw vraag al beantwoord is. Staat uw vraag/antwoord er niet bij dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen over de visum procedure.

Is een visum echt verplicht om van tevoren aan te vragen?

Ja het e-visum is verplicht om vooraf te regelen. Er zijn verhalen dat in uitzonderlijke gevallen er ter plaatse nog wat geregeld kan worden, maar dit raden we u absoluut niet aan. De kans is groot dat u teruggestuurd word of zelfs helemaal niet meegenomen word door de vliegmaatschappij als u geen e-visum kunt laten zien.

Help!! Mijn visumaanvraag is afgewezen, want nu?

Wij hebben totaal geen invloed op de visum aanvraag zelf. Een afwijzing kan diverse oorzaken hebben, mocht u een afwijzing gekregen hebben dan dient u zelf contact op te nemen met de ambassade van Myanmar om het alsnog geregeld te krijgen.

Is Myanmar wel veilig?

Over het algemeen word gezegd dat het land veilig is om naartoe af te reizen, zeker voor toeristen. Het is wel aan te raden om de website van Buitenlandse zaken te raadplegen voordat u naar Myanmar afreist.

Kan ik bij elke grensovergang het land Myanmar binnen komen?

Nee is het korte antwoord. De volgende grensovergangen word u in ieder geval op dit moment met een geldig e-visum binnen gelaten: Yangon International Airport, Mandalay International Airport, Nay Pyi Taw International Aiport, Tachileik Land Border Checkpoint, Myawaddy Land Border Checkpoint of Kawthaung Land Border Checkpoint