Een prachtig land om te bezoeken is het immense India. Het land met ruim 3x zoveel inwoners als in heel Europa wonen en tevens een land waar veel te beleven. Een vakantie naar India is dan ook een echte aanrader voor degene die wat meer van de wereld willen zien. Met diverse prachtige bezienswaardigheden kunt u al heel wat dagen vullen, maar ook de grote steden en de cultuur is een hele andere belevenis dan de Europese landen. Dus pak je koffers maar vast en bereid je voor op het land India en al zijn belevenissen. Bereid je voor op de andere cultuur en geniet van een welverdiende vakantie. Geniet van een van de vele curry’s en de Indiase keuken en bereid je ook voor op prachtige en uitgestrekte natuurgebieden waar nog steeds veel wilde dieren leven die wij alleen kennen van de dierentuin.

Om India binnen te komen heeft u echter wel een visum nodig. Via Visumwereld kunt u nu eenvoudig online bij e-visums uw visum India aanvragen. Het proces voor een visum aanvraag is nu volledig digitaal en de visumkosten kunt u via MisterCash, iDeal of bankoverschrijving overmaken. We bieden u 3 soorten visums aan welke u online kunt aanvragen, namelijk een toeristenvisum, eMedical Visa en eBusiness Visa. Zoals de namen eigenlijk al wel aangeven gaat het hierbij om een toeristenvisum waarmee u voor vakantie naar India kunt gaan, het eMedical visu is voor medisch personeel die voor langere tijd naar een gebied binnen India gaan om hulp te verlenen. Als u voor een zakelijk reis naar India afreist heeft u het eBusiness Visa nodig. Hierover later meer.

Vraag hier uw visum India online aan <<==

Een visum India aanvragen

Gelukkig gaat India ook mee met de tijd en kunt u een e-visum ook volledig digitaal aanvragen. Geen gedoe meer met paspoorten opsturen of langs ambassades gaan, maar gewoon vanachter de computer alles regelen. De ambassade van India heeft wel wat meer gegevens van u nodig dan u bijv. bij een e-visum Thailand nodig heeft, maar als u alle gegevens bij de hand heeft is het zo te regelen en binnen 72 uur kunt u uw visum al doorgestuurd krijgen.

Vereiste visum India:

  • Een geldig paspoort met 2 lege pagina’s (minimaal 6 maanden geldig bij aankomst)
  • Recente pasfoto moet geupload worden
  • Een scan van uw paspoort
  • Reisbescheiden met retourdatum

Verder is het belangrijk om te weten dat het e-visum alleen geldig is als u per vliegtuig het land binnenkomt via een van de volgende vliegvelden: Ahmedabad, Amritsar, Bagdogra, Bengaluru, Calicut, Chennai, Chandigarh,Cochin, Coimbatore, Delhi, Gaya, Goa, Guwahati, Hyderabad, Jaipur, Kolkata, Lucknow, Mangalore, Mumbai, Nagpur, Pune, Tiruchirapalli, Trivandrum en Varanasi en de zeepoorten Cochin, Goa en Mangalore. Als u dus via bus/boot het land binnen wilt gaan komen dient u een ander soort visum aan te vragen. Daarnaast word bij aankomst in het land India ook nog biometrische gegevens afgenomen voor de databank in India en moet uw visum aanvraag ook minimaal 4 werkdagen voor aankomst geregeld zijn. Wacht dus niet te lang als u uw vlucht naar India geboekt heeft, maar vraag deze op tijd aan. Dit kan al tot 120 dagen van tevoren, dus om teleurstellingen en stress te voorkomen raden we u aan om zo snel mogelijk het e-visum India te regelen.

Regels van de diverse visums

eTourist visum

  • U mag 60 dagen in zijn totaliteit in India verblijven en u mag met dit visum 2 keer India inreizen met uw e-visum.

eMedical visum

  • U mag 60 dagen in zijn totaliteit in India verblijven en u mag met dit visum 3 keer India inreizen met uw e-visum.
  • U dient een brief van het ziekenhuis in India te uploaden bij het aanvragen van uw e-visum.

eBusiness visum

  • U mag 60 dagen in zijn totaliteit in India verblijven en u mag met dit visum 2 keer India inreizen met uw e-visum.
  • U moet een scan van uw visitekaartje uploaden bij het aanvragen van uw e-visum.

Meest gestelde vragen visum India

We krijgen regelmatig vragen binnen over het visum India en het aanvragen hiervan. We hebben deze gebundeld in onze meest gestelde vragen India sectie hieronder. Als u een vraag heeft over uw visum aanvraag, dan is de kans groot dat deze hieronder voor u beantwoord word.

Klopt het dat ik met dit e-visum niet in heel India mag komen?

Dit klopt. Het e-visum geeft u toegang per vliegtuig tot India met uitzondering van de beschermde- of cantonmentgebieden.

Wat als het vliegveld van aankomst niet vernoemd staat bij de e-visum voorwaarden?

U kunt India met het e-visum alleen binnenkomen op de volgende vliegvelden: Ahmedabad, Amritsar, Bagdogra, Bengaluru, Calicut, Chennai, Chandigarh,Cochin, Coimbatore, Delhi, Gaya, Goa, Guwahati, Hyderabad, Jaipur, Kolkata, Lucknow, Mangalore, Mumbai, Nagpur, Pune, Tiruchirapalli, Trivandrum en Varanasi en de zeepoorten Cochin, Goa en Mangalore. Mocht u op een ander vliegveld willen landen dan dient u contact op te nemen met de Ambassade van India voor een ander type visum.

Mijn visum aanvraag India is geweigerd, wat nu?

Het kan om diverse redenen voorkomen dat uw visum aanvraag vanuit de Ambassade van India geblokkeerd word. Mocht dit gebeuren dan dient u zelf contact op te nemen met de Ambassade voor tekst en uitleg. Wij kunnen u hierin eventueel wel ondersteunen, maar uiteindelijk gaat de overheid van India over het verstrekken van de diverse visums.