Kenia is een prachtig Afrikaans land welke een echte aanrader is om naar op vakantie te gaan. Met een prachtige natuur, divers land en een rijke cultuur is een vakantie naar Kenia een unieke ervaring. Overnachten in de buitenlucht, een bezoek aan de uitgestrekte woestijnen of trekken door de Afrikaanse Jungle. Er is veel mogelijk en een vakantie Kenia word dan ook steeds populairder. Echter om Kenia binnen te mogen komen heeft u naast een geldig paspoort ook een visum nodig. Het visum voor Kenia is gelukkig nu eenvoudig online te regelen. U kunt nu met 5 minuten online uw visum Kenia aanvragen voor 69,95 per persoon. Dit geld voor zowel een toeristenvisum als een zakelijk visum. Het toeristenvisum voor Kenia is 90 dagen geldig en gaat in op het moment van aankomst. Bent u alleen voor een doorreis even in Kenia, dan kunt u ook gebruik maken van eht transitvisum. Vraag nu online uw visum voor Kenia aan en regel het met 5 minuten via e-visums.nl

Visum Kenia

Een visum Kenia is tegenwoordig vrij eenvoudig online te regelen. Je hebt een visum nodig om het land binnen te komen, want een geldig paspoort (minimaal nog 6 maanden geldig op het moment dat je Kenia binnen komt) is niet voldoende. In het verleden kon je ter plaatse op het vliegveld nog een visum kopen, het zgn. visum on arrival. Dit is niet meer mogelijk. Er zijn nog wel verhalen dat het bij uitzondering verstrekt word, maar om er zeker van te zijn dat je Kenia daadwerkelijk in mag komen zouden we adviseren om het e-visum Kenia van tevoren te regelen. Een e-visum voor Kenia is namelijk met 5 minuten online geregeld via e-visums. U kunt volledig Nederlandstalige uw e-visum aanvragen en met 5 minuten is uw aanvraag onderweg. Geen gedoe met contact opnemen met de Keniaanse Ambassade, wachten op goedkeuring en weer naar de Ambassade afreizen. Nee tegenwoordig kan je het visum eenvoudig online aanvragen en over het algemeen heeft u het visum met 72 uur in uw mailbox zitten. Wij adviseren wel om uw visum ruim van tevoren aan te vragen, aangezien u bij de aanvraag al uw aankomstdatum kunt vermelden gaat het visum pas in op het moment dat u aangeeft. Mocht er om wat voor een reden dan ook een langere tijd overheen gaan, of uw visum word afgewezen dan heeft u nog tijd om dit toch nog wel te kunnen regelen.

Vereiste visum Kenia

  • Geldig paspoort (minimaal 6 maanden geldig op het moment van aankomst)
  • Document waarin de bestemming staat (vluchtschema, hotelboeking of uitnodig bedrijf)
  • Recente pasfoto digitaal uploaden
  • digitaal kopie paspoort

Zodra u online het aanvraagformulier voor de visum aanvraag heeft ingevuld, betaling via iDeal, Mistercash/Bancontact of overboeking heeft gedaan heeft u over het algemeen binnen 72 uur uw e-visum Kenia in de mailbox zitten. Deze hoeft u alleen nog maar uit te printen en u bent klaar om te gaan. Het enige wat u daarna moet regelen is uw koffer pakken met alles erop en eraan. De visum aanvragen voor Kenia zijn gelukkig snel geregeld, maar toch moet u wel rekening houden dat u minimaal 1 week van tevoren uw visum aanvraagt, omdat deze anders ook niet als geldig word beschouwd. Ons advies blijft om dit 2 maanden van tevoren te doen, om eventuele vertragingen te kunnen opvangen.

Het land Kenia is de laatste jaren steeds meer in trek onder toeristen. Dit is niet gek want het is een prachtige ervaring om hier uw vakantie te vieren, maar ook voor zakenreizen is het een steeds populairder land aan het worden. Vandaar dat de Keniaanse overheid het proces voor visums een stuk vereenvoudigd heeft en gemoderniseerd. U kunt eventueel ook rechtstreeks bij de Keniaanse overheid uw visum aanvragen voor 52 dollar, hiervoor moet u echter wel alles zelf regelen en de beschikking hebben over een creditcard. Bent u niet zo thuis in alle Engelse termen en wilt u verzekerd zijn dat uw aanvraag goed doorkomt, dan is e-visums een goede optie. Voor een kleine meerprijs kunt u uw visum aanvraag in het Nederlands doen en staat alles duidelijk stap voor stap uitgelegd.

Zakelijk visum Kenia

Voor de zakelijke reiziger is het proces voor een visumaanvraag ook flink vereenvoudigd. U kunt deze namelijk ook eenvoudig online aanvragen. Het enige wat u nodig heeft is een uitnodiging van het bedrijf waar u naartoe wilt reizen i.p.v. het vluchtschema welke toeristen moeten overhandigen. Hierdoor is het proces eenvoudig en kunt u snel op zakenreis naar Kenia.

Meest gestelde vragen

Wij krijgen sommige vragen regelmatig terug over de visum aanvraag Kenia. Daarom hebben we hieronder de meest gestelde vragen bij een visum aanvraag Kenia vermeld staan met een antwoord. Mocht u nog vragen hebben over de aanvraag procedure dan is de kans groot dat deze hieronder beantwoord word. Mocht uw vraag hier niet tussen staan dan kunt u natuurlijk ook altijd vrijblijvend contact opnemen.

Is een visum Kenia verplicht?

Als u het land Kenia binnen wilt komen, ook al is het een kleine tussenstop dan is een visum Kenia verplicht. Deze kunt u eenvoudig online aanvragen omdat de visum on arrival officieel niet meer bestaat.

Mijn visumaanvraag is geweigerd. Wat nu?

Kenia regelt zelf de visums, hier hebben wij totaal geen invloed op. Mocht uw visumaanvraag geweigerd worden dan kunt u het beste zelf contact opnemen met het Keniaanse consulaat.

Is mijn visum onbeperkt geldig?

Als u een visum voor Kenia heeft dan is deze voor 90 dagen geldig. Deze dagen beginnen te lopen op het moment dat u Kenia binnen reist.

Mag ik meerdere keren Kenia binnen reizen?

Nee, het visum is een single entry visum wat inhoudt dat u maar 1 keer het land binnen mag reizen. Gaat u rondtrekken in Kenia en bent u van plan meerdere keren de grens over te steken dan dient u zelf een ander type visum bij de Ambassade van Kenia te regelen.