Een heerlijke vakantie naar Cambodja is een echte aanrader. Het is een land waar je prachtige rondreizen kunt maken en kunt genieten van een rijke cultuur. Veel mensen boeken een vakantie naar Cambodja om rond te reizen of te backpakken i.c.m. de landen eromheen. Met vele prachtige bezienswaardigheden, veel activiteiten te ondernemen en heerlijke hotels/resorts is een vakantie naar dit Aziatische land ook een echte aanrader. Om Cambodja binnen te komen is een visum echter wel een vereiste en deze kunt u tegenwoordig heel eenvoudig online aanvragen. Let op het e-visum Cambodja is niet op alle grensovergangen geldig. Op dit moment is het e-visum Cambodja geldig op de volgende grensovergangen: Phnom Penth international Airport, Cham Yeam (Koh Kong), Siem Reap Internation Airport, Poi Pet of Bavet. Is de planning om via een andere grensovergang het land Cambodja binnen te komen dan dient u een visum ter plaatse te regelen. Als u nu een e-visum Cambodja online aanvraagt bent u 54,95 per persoon kwijt en is het normaal gesproken met 3 werkdagen geregeld.

Het visum Cambodja

Op dit moment is Cambodja aan het overstappen naar het digitale visum, ook wel e-visum genoemd. Hiermee kunt u nog niet op alle grensovergangen terecht, vandaar dat u van tevoren even goed moet opletten waar u Cambodja binnen gaat komen. Mocht de grensovergang niet bij het lijstje staan waar ze e-visums accepteren dan kunt u gelukkig ter plaatse alsnog een visum on arrival regelen. De kosten hiervan zijn hetzelfde, alleen moet u ter plaatse de formulieren met de hand invullen en de pasfoto’s overhandigen. Daarom als u de mogelijkheid heeft om gebruik te maken van een e-visum Cambodja dan is dit aan te raden. Het visum Cambodja kunt u tegenwoordig heel eenvoudig online regelen. U kunt het e-visum Cambodja rechtstreeks bij de overheid van Cambodja aanvragen, of gebruik maken van de diensten van e-visums welke u volledig Nederlands talig op weg helpen en waar u ook kunt betalen met iDeal of MisterCash.

De vereiste van het visum zijn:

  • Geldig paspoort (minimaal 6 maanden geldig bij aankomst)
  • Digitale pasfoto

Het toeristenvisum voor Cambodja is 90 dagen geldig vanaf het moment dat deze verstrekt word en geeft u het recht om maximaal 30 dagen in het land te verblijven. U kunt met het e-visum Cambodja 1x het land binnenkomen. Wilt u omdat u een rondreis maakt door verschillende landen in Aziƫ vaker de grens overgaan of langer verblijven dan dient u een visum ter plaatse te regelen, ook wel visum on arrival genoemd.

E-visum vs Visum on arrival

Een e-visum is een digitaal visum waarbij u alles van tevoren kunt regelen. Dit geeft u veel gemak en u hoeft ter plaatse geen documenten meer in te vullen. De kosten van een e-visum zelf zijn hetzelfde als bij een visum on arrival mits u het e-visum Cambodja rechtstreeks bij de ambassade aanvragen. Maakt u gebruik van een Nederlandstalige service als e-visums dan komen er nog servicekosten bij. Hierbij kunt u natuurlijk wel eenvoudig in het Nederlands uw visum aanvragen en betalen zonder creditcard. Een visum on arrival heeft als gemak dat het niet uitmaakt bij welke grensovergang u Cambodja binnen komt. Het nadeel hiervan is dat u ter plaatse de documenten moet invullen en eventueel in een wachtrij komt te staan. Als u gebruik kunt maken van een e-visum dan zouden we dit ook zeker aanraden, mits deze natuurlijk geldig is bij de grensovergang waar u het land Cambodja in binnen komt.

Kortom er zitten veel voordelen aan een e-visum. Het nadeel op dit moment is dat niet alle grensovergangen het e-visum accepteren.

Meest gestelde vragen e-visum Cambodja

We krijgen regelmatig diverse vragen binnen over het visum voor Cambodja. Wat de doorlooptijden zijn van de aanvragen en de kosten. Hieronder proberen we uw vragen al te beantwoorden, mocht uw vraag er niet bij staan dan kunt u natuurlijk vrijblijvend contact met ons opnemen.

Is een e-visum verplicht?

Op dit moment (21-8-2017) is een e-visum Cambodja nog niet verplicht om het land binnen te komen. Dit kan echter van de ene op andere dag veranderen. Daarom is ons advies om de website van de Ambassade van Cambodja altijd van tevoren te raadplegen.

Waarom zijn de kosten van een e-visum Cambodja bij jullie hoger?

De kosten van een e-visum Cambodja zijn rechtstreeks bij de website van de overheid van Cambodja op dit moment $40.00. Als u de aanvraag via e-visums regelt heeft u echter wel het gemak van een volledig Nederlandstalige website met uitleg en kunt u betalen met iDeal, MisterCash of bankoverschrijving. Hierdoor is de aanvraag een stuk eenvoudiger gemaakt, maar vragen ze wel een stukje servicekosten.

Wat is de levertijd van het e-visum?

Normaal gesproken heeft u het e-visum Cambodja met 72 uur binnen in uw mailbox. Hierbij zijn we afhankelijk van de verwerkingssnelheid van de overheid van Cambodja.

Welke grensovergangen kan ik gebruik van maken met het e-visum?

Phnom Penh International Airport, Siem Reap International Airport, Cham Yeam (Koh Kong), Poi Pet (Banteay Meanchey) of Bavet (Svay Rieng) zijn op dit moment de grensovergangen welke een e-visum accepteren.

Mijn visum aanvraag is geweigerd, wat nu?

Het komt niet vaak voor, maar het kan gebeuren dat een visum aanvraag Cambodja geweigerd word. Hier hebben wij geen invloed op. Mocht uw visum aanvraag geweigerd worden dan dient u zelf contact op te nemen met de ambassade van Cambodja.