Visum Amerika / ESTA USA

Online aanvragen / betalen

 

 
Voor 20:00 besteld? vandaag geleverd!

  • Het ESTA / Visum is 90 dagen geldig
  • Kosten van ESTA / e-visum bedragen € 29,95 per persoon
  • Online betalen met  iDEAL, overboeking of Bancontact/Mister Cash.
esta aanvragen

Amerika is het land waar vele mensen wel eens een keer naartoe willen. Een keertje de prachtige stad New York in het echt zien i.p.v. in een van de vele films, of naar Los Angeles the City that never sleeps, Las Vegas, Hawaii of Miami. Zomaar wat steden welke super bekend zijn vanuit de films, maar een keer de Verenigde staten van Amerika in het echt bewonderen is natuurlijk helemaal geweldig. Amerika als vakantieland is daarom een echte aanraden, maar ook voor de zakelijke reiziger zal Amerika een regelmatige terugkerende bestemming kunnen zijn. Sinds een aantal jaar heeft u geen echt visum voor Amerika meer nodig, maar een ESTA. Naast een geldig paspoort moet u dus nog wel wat extra’s regelen, maar gelukkig is een ESTA Amerika zo geregeld en 9/10 keer ook binnen 72 uur in huis, maar let op dat u dit wel regelt.

Vraag hier uw ESTA Amerika aanvraag aan <<==

De ESTA Amerika aanvraagprocedure

Een ESTA aanvraag (Electronic System for Travel Authorisation) kunt u volledig online aanvragen via o.a. e-visums.nl. Het is belangrijk dat u beschikt over een geldig paspoort welke minimaal 6 maanden geldig is op het moment van aankomst in Amerika. Een ESTA is 2 jaar geldig vanaf de dag dat deze uitgegeven word. Normaal gesproken is de doorlooptijd van een ESTA aanvraag ongeveer 72 uur en is het een volledig geautomatiseerd systeem van de Amerikaanse overheid, alleen soms kan het zijn dat er een batch aanvragen handmatig worden gecontroleerd waardoor het langer duurt. Gaat u naar Amerika dan is het ook echt aan te raden om op tijd uw aanvraag in te dienen. De kosten per persoon zijn 29,95 welke u via Mister Cash, Bancontact of iDeal kunt overmaken.

Door het VWP programma (Visa Waiver Program) welke de Verenigde Staten met 38 landen waaronder Nederland en België, is het niet meer nodig om een lange procedure op te starten. In het verleden moest je namelijk langs de Amerikaanse Ambassade en allerlei formulieren invullen. Nu hoeft u alleen maar een online registratieformulier in te vullen en word de aanvraag 9/10 keer binnen 72 uur verwerkt. Hierdoor hoeft u niet lang te wachten op uw ESTA aanvraag en weet u meteen of u het land inkomt. Voor maar 29,95 per persoon heeft u al een ESTA aanvraag ingediend. Met een geldigheid van 2 jaar welke gekoppeld zit aan je paspoort kunt u in die 2 jaar 90 dagen verblijven in de Verenigde Staten.

Vereisten ESTA aanvraag

  • Geldig paspoort (minimaal 6 maanden geldig op dag van aankomst)
  • Geen strafblad of besmettelijke ziekte

Amerika is bijzonder streng op wie er het land in mag komen. Zeker de laatste maanden zijn de regels flink verscherpt. Een ESTA Amerika aanvraag loopt gelukkig nog gewoon door voor nu. Let op dag bij de geldigheid van uw ESTA aanvraag u de volgende bijzonderheden in de gaten moet houden. De ESTA moet namelijk opnieuw aangevraagd worden als uw:

  • Paspoort verlopen is en u een nieuwe heeft aangevraagd
  • Uw naam gewijzigd word (voor en/of achternaam)
  • U uw geslacht wijzigd
  • Het land waar u woonachtig bent wijzigd
  • U een strafblad heeft gekregen

Een ESTA kunt u zowel gebruiken als toeristenvisum en zakelijke visum. De regels blijven hetzelfde en u mag per ESTA maximaal 90 dagen in Amerika verblijven. Gaat u voor langere tijd naar Amerika dan moet u een afspraak maken op de Amerikaanse Ambassade om te informeren naar de mogelijkheden.

Vraag hier uw ESTA Amerika aanvraag aan <<==

Meest gestelde vragen over de ESTA aanvraag

Amerika is een land welke het laatste jaar ook op het gebied van visums en toegang tot het land nogal in opspraak is. Wij hebben daarom hieronder de meest gestelde vragen over een ESTA aanvraag voor u op een rijtje gezet. Als u nog een vraag heeft dan is de kans groot dat deze hier beantwoord word.

Kan iedereen een visum krijgen?

In theorie kan iedereen vanuit België en Nederland eenvoudig online een visum aanvragen. Alleen als u in het verleden een strafbaar feit heeft gepleegd dan is de kans groot dat u alsnog de Verenigde staten niet in mag komen. Wilt u toch toegang krijgen dan raden we u aan om een afspraak te maken met de Amerikaanse Ambassade.

Ik moet langer dan een week wachten op mijn ESTA, hoe kan dit?

Wij proberen elke ESTA aanvraag binnen 72 uur bij u thuis geleverd te krijgen, alleen we zijn hiervoor afhankelijk van de Amerikaanse overheid. We zien wel eens gebeuren dat ze een hele hoop aanvragen handmatig gaan beoordelen waardoor de ESTA aanvraag doorlooptijd nog wel eens kan oplopen. Ons advies is dan ook om ruim van tevoren uw ESTA te regelen.

Maakt het uit hoe ik Amerika binnen ga komen?

U kunt Amerika zowel per boot als vliegtuig met en ESTA aanvraag binnen komen, mits het vervoersbedrijf is opgenomen bij de Amerikaanse overheid als geldig vervoersbedrijf.